新年祝願觀眾身體健康 姜濤:身體係革命嘅本錢

0
52

2019 年 9 月反送中運動期間,姜濤在銅鑼灣遭防暴警察截查,相片在網上瘋傳,網民亦創作了一句「沒有暴徒,只有姜濤」的口號。他近日出席一個網上節目時向觀眾拜年,祝願大家身體健康,「身體係革命嘅本錢,所以希望大家身體健康!」

姜濤在年三十晚(11 日)出席陳志雲的網上節目《Stephen.傾》,被問到會怎樣向粉絲觀眾拜年:

我都唔係識好多成語,希望新嘅一年祝大家身體健康。雖然好老土,但我親身經歷,覺得身體健康係一件非常重要嘅事情。身體係革命嘅本錢,所以希望大家身體健康!

近年藝人政治立場備受關注。姜濤 2019 年 9 月全黑打扮兼戴上黑口罩現身銅鑼灣,被防暴警截查及搜袋。其經理人「花姐」事後解釋姜濤一向都是穿黑衣示人。姜濤事後於IG報平安「我沒事,請大家放心。」

去年 3 月,姜濤被指在 IG 讚好一則藍絲留言「廢青仔,快啲移民英國,英國首相叫你哋生死自理啦。」事後他承認責任,並解釋是因為手指太肥撳錯掣。

发表评论